Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Alle bedrijven in

Alle bedrijven in

Op deze site staan Utrechtse top-bedrijven die zich op hun eigen bedrijfspagina aan u presenteren. Hier ziet u ook het laatste nieuws over evenementen, kunt u een restaurant kiezen of plannen maken om eens lekker te gaan winkelen.

030utrecht.nl gaat voor kwaliteit en daarom geven de bedrijven precies aan waar ze het állerbeste in zijn. Vul hierboven een zoekterm in en vind de specialist van uw keuze! Ook voor vacatures en vrijwilligerswerk bent u bij de 030utrecht.nl OnlineCityHub gemeentesite op het goede adres.

Bent u ook een Utrechts top-bedrijf en wilt u toetreden tot onze community? Ga naar‘informatie voor ondernemers’ voor de voorwaarden!

Sharing is caring

Bedrijven in Utrecht

 

Utrecht, een oude stad

De naam Utrecht komt van de naam die de Romeinen aan deze stad hebben gegeven: Ultraiectum. Dat was al in ongeveer 50 na Christus. Utrecht hoort samen met Maastricht, Nijmegen en enkele andere steden tot de oudste steden van Nederland. Utrecht wordt graag bezocht door mensen die van een dagje winkelen houden, omdat het ten eerste een groot en gezellig winkelcentrum heeft. Daarbij is er ook het overdekte Hoog Catharijne, dus regen deert niet. Ten tweede ligt het centraal en is daarom vanuit alle delen van het land goed bereikbaar. Maar als u van plan bent Utrecht te bezoeken, ga dan niet alleen voor de winkels. Utrecht heeft vele bezienswaardigheden die de moeite waard zijn.

 

Bezienswaardigheden

Hieronder staan slechts twee bezienswaardigheden genoemd die een must zijn om te bezoeken. Op internet vindt u echter veel informatie over wat Utrecht nog meer te bieden heeft. • De Domkerk:
Deze is bekend bij vrijwel iedereen. Het is een monumentale gotische kerk, die oorspronkelijk, in de 13e eeuw, is gebouwd als kathedraal voor de bisschop van Utrecht. Sinds de reformatie in de 16e eeuw is de Domkerk een protestantse kerk. Na een bezoek aan de kerk kunt u in het Domcafé een lekker kopje koffie drinken.

• Hofjes:
Utrecht heeft vele gezellige binnenhofjes, zoals het Bruntenhof en Doelenhofje.

 

Winkelen in Utrecht

Utrecht heeft een groot centrum met vele aantrekkelijke winkels. Niet alleen vindt u hier de bekende winkelketens, maar ook vele boetieks en exclusieve winkels. Eigenlijk biedt Utrecht u alles waarnaar u op zoek kan zijn: van een goede fietswinkel tot aan een uitstekende kapper. Utrecht heeft namelijk vele exclusieve kapperszaken die uw haar omtoveren in een kapsel waarmee u graag in de spiegel kijkt. Of, zoals de Utrechter zal zeggen: “je ziet er koof (goed) uit!” En wilt u gaan winkelen op een regenachtige dag, dan is Utrecht de winkelstad bij uitstek. Hoog Catharijne is namelijk een groot overdekt winkelcentrum waar u alles kan vinden wat u zoekt. Komt u met de trein, dan kunt u van het station zo Hoog Catharijne inlopen. Geen paraplu nodig! Wilt u voordat u komt winkelen in onze mooie stad, u oriënteren op wat voor winkels Utrecht zoal biedt, kijkt u dan op onze website. U kunt zoeken op de naam of categorie van de winkel. U vindt dan een beschrijving van de winkels met wat zij zoal te bieden hebben.

 

Horeca

Een gezellige dag winkelen kan niet anders afgesloten worden dan met een gezellig etentje in een van de vele restaurants die Utrecht rijk is. Wat uw voorkeur ook is: een gezellige pizzeria, of een bistro, of een restaurant met een Michelinster, u vindt ze allemaal op onze website compleet met een beschrijving van hun culinaire aanbod.

 

Diensten

Niet alleen voor toeristen, maar ook voor lokale Utrechtenaren, heeft onze website veel informatie te bieden. Wanneer u op zoek bent naar een rijschool Utrecht, een boekhoudkantoor, een verhuisbedrijf etc. etc., dan vindt u ook deze informatie hier.

 

Ondernemers

Voor ondernemers geldt: zien en gezien worden! Ons platform biedt u een goede gelegenheid om uw diensten en/of producten te presenteren, waardoor u uw naamsbekendheid kunt vergroten.