Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / / VOG aanvragen Utrecht

VOG aanvragen Utrecht

Aanvragen van een VOG in Utrecht Online uw Verklaring Omtrent Gedrag aanvragen (VOG aanvraag) zonder een afspraak te maken bij de gemeente.

Sharing is caring

Openingstijden

Maandag 24 uur per dag.
Dinsdag 24 uur per dag.
Woensdag 24 uur per dag.
Donderdag 24 uur per dag.
Vrijdag 24 uur per dag.
Zaterdag 24 uur per dag.
Zondag 24 uur per dag.

Adres

Straat Heel gemeente Utrecht
Stad Utrecht
Telefoon 085-1300 605
Email [email protected]
Website VOG aanvragen Utrecht
Diensten VOG aanvragen | Verklaring omtrent gedrag aanvragen | VOG verklaring | Aanvragen VOG | VOG aanvragen digitaal | VOG online aanvragen | Aanvraagformulier VOG | Kosten vog |

Aanvragen van een VOG in Utrecht

Online uw Verklaring Omtrent Gedrag aanvragen (VOG aanvraag) zonder een afspraak te maken bij de gemeente.


VOG aanvragen Utrecht

 

VOG aanvragen in Utrecht

Sommige bedrijven in Utrecht willen een VOG hebben als je voor ze gaat werken. Een VOG aanvragen in de gemeente Utrecht, hoe doe je dat? En wat is een VOG eigenlijk? Op deze pagina vertellen we je het.

Wat is een VOG?

Voordat we ingaan op een VOG aanvragen Utrecht, gaan we even een stapje terug. Wat is een VOG precies? Dit is een document waarmee het ministerie van Justitie en Veiligheid aangeeft dat je gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor de taak of functie die je gaat vervullen, voluit geschreven als Verklaring Omtrent het Gedrag. De VOG is opgesteld in het Nederlands, met een Engelse toelichting wat het document precies inhoudt. In sommige gevallen is het wettelijk verplicht om een Verklaring Omtrent het Gedrag te hebben, bijvoorbeeld als je als leraar, gastouder of taxichauffeur werkt. De regelgeving daaromtrent is terug te vinden op Internet. Het kan ook zijn dat je een VOG nodig hebt omdat je wil emigreren, adopteren, een visum wil aanvragen of lid wil worden van een schietvereniging. Als er geen wettelijke verplichting is, is het aan de werkgever of hij/zij een Verklaring Omtrent het Gedrag wil. Als je als vrijwilliger aan de slag gaat, kan het ook zijn dat er om een Verklaring Omtrent het Gedrag wordt gevraagd. Aan de aanvraag van een VOG zijn kosten verbonden. Werk je als vrijwilliger? Dan is de aanvraag gratis. De aanvraag wordt behandeld door de dienst Justis. Dit is de screeningsautoriteit die de beoordeling doet. Doe je de aanvraag op werkdagen, dan krijg je binnen 24 uur een mail waarmee je de aanvraag afrond. Daarna duurt het nog 2 tot 4 weken, voordat je weet of je de VOG krijgt of niet. In sommige gevallen is er spoed nodig bij een VOG aanvragen Utrecht. Je aanvraag wordt dan binnen een week behandeld. Bij de screening worden diverse terugkijktermijnen gehanteerd. Op Internet kun je deze termijnen terugvinden. Bij jongeren is er een standaard termijn van 2 jaar, tenzij ze bij geweldsdelicten of zedendelicten zijn betrokken.

VOG aanvragen Utrecht

Sommige bedrijven Utrecht vragen om een Verklaring Omtrent het Gedrag. Maar een VOG aanvragen Utrecht, hoe doe je dat nou? Een VOG aanvragen Utrecht; je moet in ieder geval een inwoner zijn van de gemeente Utrecht om dit te doen. Een VOG aanvragen Utrecht kan op 2 manieren:

• Online. Print hiervoor het aanvraagformulier VOG uit, dat je kunt downloaden van de website van Justis. Laat het document door de werkgever of de organisatie invullen en ondertekenen. Scan het formulier vervolgens in en stuur het mee als bijlage. Daarna betaal je de kosten met IDEAL.
• Aan het loket. Zorg dat je het aanvraagformulier VOG hebt gedownload, geprint en hebt laten invullen. Neem deze mee samen met een identiteitsbewijs. Let op, alleen de volgende versies worden geaccepteerd: juni 2020 of februari 2018. De kosten betaal je direct via IDEAL. Een VOG aanvragen Utrecht kan ook rechtstreeks via Justis. In dat geval worden er geen verwerkingskosten gerekend door de gemeente.

 

Een VOG aanvragen Utrecht is makkelijk te regelen!


VOG aanvragen Utrecht