Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Automotive-Autobedrijven / De schuifdeurkast

De schuifdeurkast

Sharing is caring

De schuifdeurkast

De kast is eigenlijk een van de beste uitvindingen aller tijden. Ware het niet voor de kast, of je het nu hebt over de schuifdeurkast, de draaideurkast, de inloopkast of inbouwkast, dan zou het een mooi rommeltje worden. Overigens geldt dat dan niet alleen voor de kleren die we, zorgvuldig en netjes gevouwen, erin opbergen, maar ook voor de ongelooflijke hoeveelheid andere spullen in ons bezit. De vouwdeurkast neemt daarin een elegante oplossing zonder de kans tegen een open deur aan te lopen.

De voordelen van een schuifdeurkast

Verreweg het grootste voordeel van een dergelijke kast is het feit dat het slechts de ruimte inneemt van de kast zelf. Zo heeft een draaideurkast meer ruimte nodig, omdat er ook plaats moet zijn voor de openslaande deuren. Bij een schuifdeurkast blijven de deuren binnen de kast zelf. Tevens zijn er verschillende bronnen die aangeven dat dit type kast redelijk stofvrij zijn en dat is natuurlijk prettig als het om je schone kleren gaat.

De nadelen van een schuifdeurkast

Op zich klinkt het opnoemen van nadelen erg negatief, zeker als je veel van een product wilt verkopen, maar het is ook eerlijk en dat wordt hoog aangeschreven. Bij een schuifdeurkast heb je altijd maar de helft van de kast tot je beschikking. Wil je iets van de andere kant, dan moet je schuiven. Omdat de deuren in een soort van gleuf schuiven, kan zich daar stof en rotzooi opeenhopen en het systeem verstoren. Er zijn fabrikanten die inmiddels dat probleem opgelost hebben door een ophangsysteem.

Soorten

Er is een enorme variatie aan maten in de wereld van kasten, dus ook van schuifdeurkasten. Hierdoor kun je die kast uitzoeken die het beste in je slaapkamer, bij je interieur, bij je een- of tweepersoonsbed of je nachtkastjes past. Als je handig bent, kun je aan de hand van een goede handleiding dergelijke kasten zelf in elkaar zetten, maar elke winkel zal beslist een dienst hebben die je daar graag bij helpt.

 

Bedankt voor het lezen van deze informatieve blog oop onze gemeente Utrecht website.