Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Onlinewinkel-Webwinkels / Beste merk elektrische fiets

Beste merk elektrische fiets

Sharing is caring

Veel mensen hebben de voordelen van een elektrische fiets ontdekt. In 2020 is de verkoop van elektrische fietsen met 30% gestegen. Misschien overweeg je als lezer van dit artikel ook om een e-bike te gaan kopen, maar vraag je je af: wat is nou het beste merk elektrische fiets?

Nederlandse merken

Van oudsher zijn merken als Gazelle en Batavus bekend. Uiteraard zijn hun fietsen goed, maar ze zijn ook relatief duur. Wil je een goede elektrische fiets van Nederlandse bodem voor een vriendelijke prijs, dan zou je naar een merk als Spirit kunnen kijken. Als je online zoekt, zul je zeker webwinkels tegenkomen die het uitgebreide assortiment van dit merk aanbieden.

Waar moet je op letten bij het kopen van een elektrische fiets?

Belangrijk om te weten is dat de motor van een elektrische fiets op drie plaatsen gemonteerd kan zijn: voor, midden en achter. Welke je ook kiest, elke heeft zo zijn voor en nadelen. Middenmotor De e-bike met middenmotor wordt het meest gekozen. Deze heeft namelijk als voordeel dat de middenmotor krachtiger is dan de voorwiel- of achterwielmotor. Wil je in een heuvelachtig gebied gaan fietsen, dan is de middenmotorfiets de beste optie. Ook zorgt de plaatsing in het midden voor een betere gewichtsverdeling en is de fiets beter wendbaar. Nadeel is dat de middenmotor iets meer geluid maakt dan de stillere voorwiel- of achterwielmotor. Ook is de middenmotor de duurste van de drie opties. Achterwielmotor Voordeel van de achterwielmotor is dat deze krachtig is, maar toch stil. Ook deze fiets is goed geschikt voor heuvelachtig gebied. Wel moet de fiets vaker worden opgeladen en heeft deze meer onderhoud nodig. Een ander nadeel is dat je vanwege de plaatsing van de motor niet zelf de achterband kan wisselen, dat moet je bij de fietsenmaker laten doen. Voorwielmotor Dit is de goedkoopste van de drie opties. Deze fiets is goed geschikt voor korte afstanden, bijvoorbeeld in de stad, en minder geschikt voor heuvelachtig gebied. Deze fiets is ook onderhoudsvriendelijk. Nadelen zijn dat de fiets met voorwielmotor best zwaar kan zijn om te sturen. Ook wil hij wel doorslippen bij een gladde ondergrond.

Accu

Het is ook goed om informatie over de accu op te zoeken of te vragen. Er zijn namelijk modellen met een vaste en met een uitneembare accu. Nadeel van een uitneembare accu is dat je hem altijd moet meenemen, anders kan hij worden gestolen. Van de andere kant: ga je met de fiets naar het werk dan is het natuurlijk wel weer heel handig dat je de accu op je werkplek kan laden bijvoorbeeld.

Versnellingen

Een ander belangrijk punt is de persoonlijk voorkeur voor het soort versnelling. De fiets kan uitgerust zijn met een derailleurversnelling, een naafversnelling of een automatische versnelling. Ieder type versnelling heeft zo zijn voor- en nadelen. Ook hierover kun je het beste informatie opzoeken en kijken wat jou het beste aanspreekt.

Meer informatie

In deze tekst is slechts wat korte informatie gegeven. Voor meer informatie om tot een goede keuze te komen, kun je het beste contact opnemen met een fietsenhandel of online webwinkel. Men kan je dan uitgebreid informeren, zodat je tot een goede keuze kan komen.