Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Onlinewinkel-Webwinkels / Neem je fiets mee in de trein (of auto)

Neem je fiets mee in de trein (of auto)

Sharing is caring

De Nederlander houdt van de fiets. Niet voor niets bezitten we met zijn allen samen 23 miljoen fietsen. We fietsen naar het werk, in de vrije tijd, om boodschappen te doen, enz. enz.. Maar, wat nu als je met de trein naar het werk gaat en tussen huis en vertrekstation en aankomststation en werk nog een stuk af te leggen hebt? In het uiterste geval heb je twee fietsen nodig. Ik spreek uit ervaring: ik fietste van huis naar het station, stalde daar mijn fiets en had een oude fiets op het station van aankomst, waar al naar enkele maanden de lampen en andere onderdelen vanaf gehaald waren. Er was een beveiligde fietsenstalling tegen betaling, maar een wachtlijst voor de plaatsen. Terwijl er een betere optie was, zie hieronder.

De oplossing: een vouwfiets

Wanneer je een vouwfiets bezit, overbrug je eenvoudig de afstanden tussen huis, stations en werk. De fiets is zeer compact en gemakkelijk mee te nemen in de trein. Nooit meer gedoe met fietsenstallingen of huren van een OV-fiets, die ook nog eens € 3,95 per dag kost. Dat is leuk en aardig als je recreatief gaat fietsen, maar zonde van je geld als de fiets de hele dag op je werk in de fietsenstalling staat. Bovendien, als je een vouwfiets hebt, kun je die natuurlijk ook in het weekend gebruiken om verder van huis een fietstocht te doen. Dan neem je hem mee in de trein of in de kofferbak van je auto.

Dure parkeerkosten sparen

Een voorbeeld: eedereen weet dat een dagje Amsterdam leuk is, maar niet bepaald geschikt om met de auto te gaan. Parkeerkosten kunnen oplopen tot € 50 per dag! Natuurlijk kun je de auto op een P+R zetten en het openbaar vervoer nemen. Maar is het dan niet leuker als je vanaf de P+R met de fiets gaat? Dan ben je veel mobieler en kun je je eigen route bepalen. En het kost niets extra’s.

Elektrische fiets

Wist je dat de vouwfiets ook in een elektrische variant te krijgen is? Deze kan tot maximaal 25 km per uur, waardoor je gemakkelijker wat langere afstanden aflegt. Daarbij kun je kiezen voor wat meer trapondersteuning om minder bezweet op je werk aan te komen. En terwijl je druk met je werk bezig bent, kan je fiets mooi opladen. Maar ook voor de vakantie is een vouwfiets ideaal. Wanneer je met de camper eropuit trekt, zul je liever niet met de camper gaan om even wat boodschappen in de vakantieomgeving te doen of om de buurt te gaan verkennen. Dan is een vouwfiets ideaal. En zoals al aangegeven: je kunt ook wat verder komen door de hogere snelheid. Soms wordt van een elektrische fiets wel gezegd dat het een fiets is voor luie mensen. Niets is minder waar, want je bent echt wel lichamelijk bezig en levert inspanning. En neem je de elektrische fiets in plaats van de auto, dan ben je helemaal goed bezig. Ga een fiets kopen en ervaar het zelf.