Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Onlinewinkel-Webwinkels / Wat is een 26 inch fiets?

Wat is een 26 inch fiets?

Sharing is caring

Wat is een 26 inch fiets?

In deze blog leggen je uit wat een 26 inch fiets is. Bij fietsen voor volwassenen wordt gekeken of de maat van het frame goed passend is. Maar bij kinderfietsen moet je niet naar de framemaat kijken maar naar de wielmaat. En wielmaten worden vaak aangegeven inches. Dus wat is een 26 inch fiets? Het wil zeggen dat het een fiets is met wielmaat 26 inch. In de volgende alinea gaan we verder kijken wat een 26 inch fiets is.

Wat is een inch?

Dit is een lengtemaat die nog vaak in Engeland gebruikt wordt. Een andere benaming voor deze lengtemaat is een duim en is 2,54 cm lang. Hier wordt anno nu deze maat niet meer gebruikt. Soms nog in de industrie en soms nog in de bouw. Men gebruikt ook nog wel inches bij de resolutie van foto’s of beeldschermen. Wielmaten van (motor)fietsen worden meestal in centimeters uitgedrukt, maar vaak ook in inches. Maar wat is een 26 inch fiets? Om te beantwoorden wat een 26 inch fiets is, hier het rekensommetje: wil je weten wat een 26 inch fiets is, moet je je wielmaat in centimeters met 0,39 verveelvoudigen en dus niet gewoon 2,54 cm x 26 doen. Je komt dan op een wielmaat van 66,67 cm. Wat is een 26 inch fiets? Deze fiets is voor kinderen van ongeveer 1.50 meter lang en in de leeftijdscategorie 10 tot 14 jaar. Er zijn geen grotere kinderfietsen.

Waar let je op bij de aankoop van kinderfietsen

• Koop de fiets niet te groot (op de groei). Een kind moet altijd kunnen bijsturen met zijn of haar voeten, dus moet hij of zij bij de grond kunnen. Zo leren ze veilig fietsen.

• Bereken via een tool of tabel op Internet hoeveel inch de fiets moet zijn. Je vindt hier ook wat een 26 inch fiets is.

• Koop een lichte fiets. Kinderen hebben een licht gewicht. Een fiets kan al gauw te zwaar zijn voor een kind.

• Koop een kinderfiets zonder versnellingen of derailleur (ook een soort versnelling). Versnellingen gaan vaak kapot en zijn niet nodig.

• Koop batterijverlichting en neem geen naafdynamo. Dit maakt het fietsen alleen maar zwaarder.

• Zorg voor een goed passend zadel, zodat het kind niet gaat schuiven op de fiets.

• Zorg dat de cranks niet te lang zijn, zodat het kind goed bij de trappers kan.

• Bij een fiets met handremmen moet je zorgen dat de handgrepen dichter bij het stuur gedraaid kunnen worden, anders kan het kind er niet goed in knijpen. Beter is te beginnen met een terugtraprem.

• Om de zadel- en stuurpen zit een kunststof hoesje. Haal deze eraf, zodat het zadel en het stuur beter te verstellen zijn.

• Oefen bij de aanschaf van een nieuwe fiets altijd het op-en afstappen. Zet het zadel eerst laag en als het kind de fiets beheerst op de normale hoogte. Ervaar en ga een fiets kopen.

• Vergeet niet regelmatig de remmen, verlichting en de banden te controleren. Voor veel veilige fietskilometers!