Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Handel | Detailhandel / De taartdoos, veilige taartverpakking van bakkerij tot aansnijden

De taartdoos, veilige taartverpakking van bakkerij tot aansnijden

Sharing is caring

De taartdoos, veilige taartverpakking van bakkerij tot aansnijden

Er zullen maar weinig mensen stilstaan bij de kunst van het verpakken van een taart in een taartdoos, maar daar zit toch meer achter dan u denkt. Bedenk maar eens even dat u dolgraag dezelfde taart aan uw gasten aan wil bieden als die u gekocht heeft bij de banketbakker. De vorm moet nog hetzelfde zijn zonder allerlei beschadigingen aan de zijkanten en alle versieringen moeten nog op dezelfde plek zitten als bedoeld. Maar er zijn nog wel een paar andere eigenschappen waaraan een goede taartdoos moet voldoen.

Het materiaal van een taartdoos

Verreweg de meeste taartdozen worden gemaakt van karton. Dat varieert van vrijwel standaard karton, maar meestal is het hier gebruikte karton bewerkt om te kunnen voldoen aan eisen op het gebied van stevigheid, houdbaarheid, en hygiëne. Deze eisen zijn overigens hetzelfde voor alle verpakkingsvormen op het gebeid van banketbakkers-, patisserie- of chocolaterieproducten. Vooral bij het laatste is er echter wat meer variatie aan te gebruiken materiaal. Gebak en taart gaat vrijwel altijd in een kartonnen doos.

De vereisten van een goede taartdoos

Stevigheid Het is, zoals in de inleiding al vermeld, de bedoeling dat de taart in dezelfde vorm bij u thuis arriveert als in de winkel wordt gepresenteerd. Daarnaast komt het vaak voor dat u meerdere taarten koopt en dus moeten de dozen stevig genoeg zijn om te kunnen stapelen. Houdbaarheid Hoewel deels ook te vermelden in de categorie stevigheid, moet een taartdoos zijn vorm voor enige tijd kunnen behouden. Een taart bevat vocht en vet en dat kan de kwaliteit van het karton aantasten. Het karton van taart- en gebaksdozen is dan speciaal bewerkt om dit te voorkomen. Hygiëne Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de taart blootgesteld wordt aan allerlei onhygiënische bronnen. Dat is niet alleen vuil, vocht en stof, maar bijvoorbeeld ook vliegen, bijen en mieren. Een geode taartdoos moet dus optimaal afsluiten om deze contacten te vermijden.

De taartrand of taartonderlegger

Om schuiven te voorkomen wordt de taart binnen de taartdoos op een onderlegger geplaatst. Dit ondersteunt de bovenstaande vereisten van een taartdoos, maar vergemakkelijkt ook het uit de doos nemen van de taart en het aansnijden ervan.

Creatief

Verpakkingen als taartdozen vormen het visuele voorspel op de taart zelf. Hoewel taartdozen over het algemeen dezelfde vorm vertonen, kan u met behulp van een gespecialiseerd bedrijf van de doos zelf al een kunstwerkje maken.

 

Bedankt voor het lezen van deze informatieve blog oop onze gemeente Utrecht website.