Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Onderwijs en Onderzoek / Grote behoefte aan professionals met diploma in hogere veiligheidskunde

Grote behoefte aan professionals met diploma in hogere veiligheidskunde

Sharing is caring

Veiligheid is vandaag de dag een veelbesproken thema. Niet alleen op het mentale vlak wordt arbeidsveiligheid en gezondheid steeds serieuzer genomen, gelukkig geldt dat ook voor fysieke veiligheid. Zo blijkt dat organisaties in onder meer de techniek en de bouw nog steeds veel behoefte hebben aan professionele en betrouwbare vakmensen met een diploma in hogere veiligheidskunde.

 

Volg waardevolle opleidingen in hogere veiligheidskunde


Er heerst dus een enorme vraag naar vakmensen met een diploma in hogere veiligheidskunde óf een goede bak ervaring. En dat heeft niets te maken met het feit dat een baan van een veiligheidskundige in de stoffige of gevaarlijke hoek te plaatsen is. In tegendeel zelfs: het werk van een deskundige op dit vlak geeft niet alleen veel voldoening, als veiligheidskundige ben je ook nog eens heel erg waardevol voor een organisatie en al haar medewerkers.



Opleidingsmogelijkheden op diverse locaties in Nederland

Er zijn diverse opleidingen mogelijk in hogere veiligheidskunde op diverse locaties door het land. Deze opleidingen zijn erop toegespitst om mensen met een intrinsieke drive voor gezondheid, welzijn en veiligheid te triggeren om wat met die kwaliteiten te doen. En dat werpt zeker zijn vruchten af, aangezien steeds meer potentiële veiligheidsprofessionals zich aanmelden voor deze opleidingen. Toch merken opleidingsinstituten nog steeds dat de vraag naar kwalitatieve krachten blijft oplopen bij organisaties. Wat enerzijds gek te noemen is, aangezien ook het salaris van een veiligheidskundige in de aantrekkelijke hoek ligt.

 

Organisaties betalen flink salaris aan mensen met diploma in hogere veiligheidskunde

Hogere veiligheidskunde studeren, je diploma behalen en vervolgens gaan werken bij een organisatie die je professionele kwaliteiten wel kan gebruiken, loont zeker. Niet alleen betrek je een zeer waardevolle functie, ook het salaris start vanaf een aantrekkelijke hoogte. Heb je de opleiding afgerond, dan kan je direct aan de slag voor een startsalaris van €3.500 tot €4.700 per maand. Uiteraard is de exacte hoogte van het salaris afhankelijk van het feit of je al ervaring hebt in het vak, maar aantrekkelijk is het zeker. 

 

Nog steeds een tekort aan veiligheidsprofessionals

Hoewel een functie als hoger veiligheidskundige dus zeer waardevol te noemen is, staan organisaties nog steeds te springen om veiligheidsprofessionals. Een opleidingsinstituut voor hogere veiligheidskunde weet als geen ander hoe belangrijk het is om veiligheid te waarborgen binnen iedere organisatie. En daarom worden er op dusdanige wijze opleidingen gefaciliteerd dat iedereen met potentie zich op zijn of haar gemak kan aanmelden. Daarnaast kan je naderhand binnen no-time aan de slag als veiligheidskundige. Zeker binnen een organisatie waar veiligheid een cruciale rol speelt, denk aan de bouwsector, techniek sector, de industrie of zelfs bij defensie.

 

Aanmelden voor de opleiding in hogere veiligheidskunde is heel eenvoudig

Diverse opleidingen worden het hele jaar door gestart, wat het zeer ideaal maakt voor mensen door het hele land om zich op te geven op het meest geliefde tijdstip. Met locaties in Midden-Nederland kan iedereen die het in zich heeft om anderen te behoeden voor risico’s, veiligheid te bewaken en gezondheid te optimaliseren zich inschrijven. Daarnaast vinden er maandelijks diverse informatieavonden plaats over hogere veiligheidskunde waar eenieder aan deel kan nemen om erachter te komen of deze opleiding echt iets voor hen is.