Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Wonen / Huis en Tuin / Welke vogel heeft er een nestje op jouw huis gebouwd?

Welke vogel heeft er een nestje op jouw huis gebouwd?

Sharing is caring

Het is een veelvoorkomend geval dat een vogel jouw dak als een mooi plekje kiest om zijn nestje te maken. Het kan erg leuk zijn om naar te kijken vanaf buiten, maar het kan ook voor overlast zorgen en je dak beschadigen. Misschien ben je ook wel benieuwd welke soort vogel er op je huis zit, maar hoe weet je wat voor soort vogeltje er op jouw huis een nest heeft gebouwd? Hieronder vertellen we je waar je dat aan kan zien.

 

Roodborstje

Als je een klimop hebt die langs je huis loopt, dan is er een kans dat er een roodborstje en nestje heeft gebouwd. Een roodborstje is een klein vogeltje met een rode borst, ze bouwen hun nesten graag in struiken, maar langs de zijkant van een gebouw bij een klimop vinden ze ook helemaal niet erg.

 

Zwaluw

Als je een dak een beetje over de rand heen hangt en je daaronder een nestje ziet zitten, dan heb je kans dat dit het nest is van een zwaluw. Je herkend het naast aan de vorm van een kom, ze gebruiken meestal materialen zoals stro en modder.

 

Merel

Ook kan er een merel op je dak zitten, mits je een overdekte dakgoot hebt. Normaal voelen ze zich erg thuis in struikgewas, maar een overdekte dakgoot vinden ze ook een prima plekje. Deze nesten zijn vaak gemaakt van gras, modder en bladeren.

 

Kauw

Een plek waar ook nog een nest gebouwd kan worden is natuurlijk op de schoorsteen, deze plek is een favoriet voor de kauwen omdat zij hun nesten graag erg hoog hebben liggen.

 

Duiven

Op de dakranden zie je vaak duivennesten, de duiven zijn niet zo goed in het netjes maken van hun nest, je herkend het dus aan de rommelige takjes die een nest moeten voorstellen. Mocht je merken dat er iets van schade aan het dak ontstaat, bel dan onmiddellijk Dakdekker Utrecht om verdere schade te voorkomen.

 

Vogels vinden het helemaal niet erg om op ons huis een nestje te bouwen, maar hoe weet je welke vogel er op je huis zit. Het roodborstje maakt graag een nestje aan de zijkant van het gebouw bij een klimop, een zwaluw het liefst bij een dak die over de rand heen hangt, een merel vind een overdekte dakgoot fijn, een kauw gaat het liefst op de schoorsteen zitten met zijn nest en duiven nestelen zich vaak op de dakranden.