Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Wonen / Huis en Tuin / Zoek je een elektricien in Utrecht? Met deze kosten moet je ongeveer rekening houden?

Zoek je een elektricien in Utrecht? Met deze kosten moet je ongeveer rekening houden?

Sharing is caring

Als je weinig kennis hebt over verschillende werkzaamheden aan elektra dan kan het handig zijn om bij een kleine klus al een gespecialiseerde elektricien uit Utrecht in te schakelen. Voor een kleine klus aan elektra zal je gelukkig niet heel veel kwijt zijn maar wat nou als je een grotere klus hebt aan elektra? Bij werkzaamheden komen verschillende kosten kijken zoals uurloon, voorrijkosten en nog een aantal. Alle kosten kan je hier op een rijtje vinden.

Het uurloon

De kosten van een elektricien en het uurloon lopen erg uiteen en er zitten grote verschillen in de kosten. Het uurloon van een elektricien is afhankelijk van een aantal factoren, de nodige ervaring, of de elektricien alleen werkt, of dat de elektricien voor een bedrijf werkt. Een nieuwe beginnende elektricien die voor zichzelf werkt of een klein bedrijf zal ongeveer tussen de 25 euro en 45 euro per uur vragen. Voor elektriciens met veel ervaring, die voor zichzelf werken of voor een middelgroot tot groot bedrijf werken zullen al snel tussen de 40 en 70 euro per uur vragen. Ook heb je elektricien die tussen de 15 en 25 euro per uur vragen, dit zijn vaak elektricien die niet eerlijk werken of zwart werken. Deze elektriciens moet je vermijden omdat je niet verzekerd bent als er iets misgaat.

Voorrijkosten

Ook zul je te maken krijgen met voorrijkosten, dit zijn kosten die een elektricien rekent als hij naar je toe moet rijden voor een klus. Een kleine lokale elektricien zal niet zo snel voorrijkosten rekenen als hij in zijn stad een klus gaat doen. Als je een elektricien inschakelt met een middelgroot tot groot bedrijf dan kan je zeker rekenen op voorrijkosten. Voor echt een kleine afstand is 25 euro niet heel gek maar het kan al snel oplopen tot 50, 70 of zelfs 100 euro voor voorrijkosten. Dit blijft vaak afhankelijk van waar je woont.

Materiaalkosten

Materiaalkosten kosten zijn kosten die een elektricien rekent voor het materiaal wat hij gebruikt. Als er een nieuwe groepenkast gekocht moet worden dan zal je dit zelf moeten vergoeden, net zoals alle kabels, leidingen en meer. Ook hier kunnen de kosten erg uiteen lopen, dit heeft vaak te maken met de werkzaamheden die verricht moeten worden. Een simpel stopcontact vervangen is minder duur dan een groepenkast vervangen. Met alle kosten bij elkaar kom je snel al op een aardig bedrag en het ligt er echt aan naar welke elektricien je inschakelt en voor welke klus dat is.