Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / / Beddenwinkels-Beddenzaak Utrecht

Beddenwinkels-Beddenzaak Utrecht

Beddenwinkel Utrecht | DeFabrieksWinkel Informatie op OnlineCityHub Als u in Utrecht woont, vindt u op deze website veel nuttige informatie over de stad Utrecht en de bedrijven en winkels die zich in de Domstad bevinden en wat ze te bieden hebben. Het hierna volgende artikel gaat over bedden en waar u op kunt letten als u een bed wilt kopen. De lokale beddenwinkel in Utrecht zal u zeer zeker van goede informatie kunnen voorzien, maar in onderstaand artikel kunt u op uw gemak alvast een en ander nalezen voordat u de winkel bezoekt.

Sharing is caring

Openingstijden

Maandag 09:00 – 17:00
Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 17:00
Donderdag 09:00 – 17:00
Vrijdag 09:00 – 17:00
Zaterdag 09:00 – 17:00
Zondag Gesloten

Adres

Straat Weerenweg 8 B
Postcode 1161 AH
Stad Zwanenburg - Amsterdam en heel Utrecht
Telefoon +31 (0)23 - 5339242
Email [email protected]
Website Beddenwinkels-Beddenzaak Utrecht
Diensten Matrassen op maat | Polyether matrassen | Support matrassen | Koudschuim matrassen | Pocketveer matrassen | Latex matrassen | Traagschuim matrassen | Topdekmatrassen | Baby & Kleuter matrassen Incontinentie matrassen | Matrassen voor zware mensen | Inclined bed therapy | Accessoires |

Beddenwinkel Utrecht | DeFabrieksWinkel

 

Informatie op OnlineCityHub

Als u in Utrecht woont, vindt u op deze website veel nuttige informatie over de stad Utrecht en de bedrijven en winkels die zich in de Domstad bevinden en wat ze te bieden hebben. Het hierna volgende artikel gaat over bedden en waar u op kunt letten als u een bed wilt kopen. De lokale beddenwinkel in Utrecht zal u zeer zeker van goede informatie kunnen voorzien, maar in onderstaand artikel kunt u op uw gemak alvast een en ander nalezen voordat u de winkel bezoekt. Het is immers handig om bij uw winkelbezoek enige voorkennis paraat te hebben.

 

Neem de tijd

We leven in een hectische tijd. U hebt goede nachtrust nodig om uw geest en lichaam te laten uitrusten, zodat u weer klaar bent voor de volgende dag. Maar, hoe druk u het ook heeft, als u een nieuw bed gaat kopen, neem dan de tijd om u te verdiepen in wat de beddenwinkel in Utrecht u te bieden heeft. Wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat een bed met goede ondersteuning uw slaapcomfort positief beïnvloedt en dat u hier echt beter door slaapt. Daarom is het van belang dat uw nieuwe bed past bij uw postuur en uw slaaphouding.

Natuurlijk wil het oog ook wat en zoekt u een bed dat bij uw inrichting past; maar kijk vooral ook of het ledikant dat u uitkiest te combineren is met de voor u juiste combinatie van bodem en matras. Uw lichaam zal u er dankbaar voor zijn.

 

Matrassen Utrecht

Het allerbelangrijkste onderdeel van het bed is het matras, direct daarna gevolgd door de bedbodem. Het matras moet er voor zorgen dat uw lichaam zodanig wordt ondersteund dat uw slaaphouding correct is. Het bekken is zwaarder en zal wat verder in het matras zakken, terwijl de schouders lichter maar breder zijn. Met een verkeerd matras kan dat een verkeerde lighouding en klachten veroorzaken. Een goed matras zorgt er juist voor dat het bekken niet zover inzakt en de schouders juist wel wat dieper in het matras zakken. Op die manier blijft uw ruggengraat in een rechte positie als u op uw zij ligt.

 

Hard of zacht matras

Wanneer u een hard matras hebt, kunnen uw schouders helemaal niet inzakken en krijgt u ook een verkeerde ligpositie. Ook zal men zich bij een te hard matras vaak willen omdraaien, wat dan weer voor een onrustige slaap zorgt. Bij een te zachte ondergrond zakt uw bekken juist weer te ver in, wat rug- en schouderklachten kan veroorzaken. U begrijpt: aan een verkeerd matras kunt u vervelende klachten overhouden. Hoe meer het bed aan uw lichaam is aangepast, hoe beter de wervelkolom wordt ondersteund. Dat resulteert is betere nachtrust en minder rugklachten. Omdat niet ieder mens hetzelfde is, wordt ook geadviseerd om bij een tweepersoonsbed twee verschillende eenpersoons matrassen aan te schaffen. Voor de vervelende gleuf tussen de twee matrassen zijn oplossingen, zoals een T-stuk of een topper.

Overigens is voor mensen van een zwaarder postuur is over het algemeen een hard matras de beste keuze.

 

Matrasdikte

Vaak biedt een dikker matras een beter comfort. Maar dit comfort is ook afhankelijk van de bedbodem. Zo is een verenmatras dikker dan een van koudschuim of traagschuim, namelijk 22 tot 25 cm tegenover 13 tot 17 cm. Nu is het geen probleem als het matras van schuim dunner is, als er maar sprake is van een goede combinatie met de bedbodem. Zo kan bij een koudschuim of traagschuim matras het best gekozen worden voor een schotelbodem, daar deze een egale tegendruk biedt aan het matras.

 

Warmte en vochtregulatie

Matrassen hebben verschillende eigenschappen qua het vasthouden van warmte en afvoeren van vocht. Hoewel warmte een persoonlijke voorkeur is, is het niet goed als het bed te warm wordt. Daarnaast is afvoer van vocht noodzakelijk. Een mens verliest gedurende de nacht een kwart tot halve liter vocht. Wordt dit niet goed afgevoerd, dan kan schimmelvorming ontstaan. Wanneer u kiest voor een pocketveringmatras, dan hebt u een matras dat koel blijft en het vocht goed reguleert. Dit geldt ook voor een koudschuim matras. Een traagschuim matras kan, afhankelijk van de kwaliteit, minder goede eigenschappen hebben op dit gebied. Daar staat tegenover dat traagschuim een van de meest comfortabele matrassen is, dit geldt vooral bij gewrichts- en rugklachten. Ziekenhuizen gebruiken om die reden vaak traagschuim matrassen. Dit zijn dan wel matrassen die goedgekeurd zijn voor medisch gebruik en die eerder genoemde nadelen niet hebben. Wilt u graag een traagschuim matras, let hier dan op en kies voor een wat duurder maar beter matras. Ook latex matrassen zijn warm en laten minder vocht door. Maar hier zijn eveneens varianten van betere kwaliteit waar deze nadelen niet bij spelen.

 

Enkele algemene tips

 

Hygiëne

Uit hygiënisch oogpunt wisselt u uw matras liefst om de 10 jaar, maar uiterlijk om de 15 jaar. Voor kussens geldt een levensduur van 3 tot 5 jaar. Vooral bij mensen met een huismijtallergie is het zaak om hier rekening mee te houden, want de hoeveelheid huismijt in uw matras of kussen kunnen u parten spelen.

 

Levensduur

Om de levensduur van uw matras te verlengen, kunt u uw matras eens per kwartaal omdraaien: voeteneind aan hoofdeinde en onderkant naar bovenkant. Doet u dit trouw, dan wordt u beloond met minder kuilen in uw matras.

 

Soorten matrassen

In bovenstaande tekst hebt u al enkele namen van matrassoorten voorbij zien komen, maar wat is precies wat?

Pocketvering matras

Dit is het meest verkochte matras. Het bestaat uit veren die ieder in een pocket zitten. Dit matras is voor iedereen geschikt, maar vooral ook voor mensen met een zwaarder postuur. De beste bodem voor dit matras is een boxspring of een spiraalbodem. Een lattenbodem is minder geschikt, omdat dit onvoldoende tegendruk biedt. Er zijn wel lattenbodems die meer dan het gebruikelijke aantal latten hebben, dat kunt u deze bodem wel met een pocketvering matras combineren.

Koudschuim matras

Een koudschuim matras is een matras met een vrij open structuur. Deze structuur zorgt ervoor dat het matras warmte en vocht goed afvoert. Het matras blijft gedurende de nacht koel aanvoelen, vandaar de naam koudschuim. Het is een matras dat zeer veerkrachtig is en daardoor een goed slaapcomfort biedt. Dit matras is goed te combineren met een lattenbodem.

Traagschuim matras

Het traagschuim matras heeft zijn naam te danken aan de volgende eigenschap: wanneer iemand op dit matras gaat liggen, neemt het de warmte van het lichaam op en gebruikt die warmte om het matras langzaam te vormen naar een soort mal om het lichaam. Zoals al eerder beschreven, is dit een zeer comfortabel matras, mits het van een kwaliteit is dat een goede warmte- en vochtregulatie heeft.

Latex matras

Ook latex is comfortabel. Echter, ook hier moet gelet worden op de kwaliteit, omdat latex van nature ook erg warm kan zijn en nauwelijks vocht doorlaat. Er zijn echter latex matrassen op de markt van een kwaliteit die deze vervelende eigenschappen niet heeft. U kunt hier bij uw beddenwinkel in Utrecht naar vragen.

 

Soorten bedbodems

Ook de bedbodems zijn hier en daar al ter sprake gekomen in bovenstaande tekst. Hieronder volgt een opsomming van de soorten en eigenschappen.

Lattenbodem

Dit is een bodem die bestaat uit latten die in de breedte van het bed zijn geplaatst. Hier telt: hoe meer latten, hoe beter de ondersteuning.

Schotelbodem

De schotelbodem is enigszins vergelijkbaar met de lattenbodem. Echter, deze bestaat uit vele schotels die een egale tegendruk geven. Daardoor is de schotelbodem zeer comfortabel, zeker in combinatie met een koudschuim of traagschuim matras. Door de vele schotels is deze bodem ook goed naar persoonlijke wensen in te stellen.

Boxspring

De boxspring is de combinatie van bodem met matras die u meestal in hotels tegenkomt. De bodem is een houten bak met springveren. Meestal wordt deze bodem gecombineerd met een pocketvering matras. Vaak wordt voor deze combinatie gekozen omdat de stoffering van het bed kan worden afgestemd op het interieur. Dat geeft een luxe uitstraling. De boxspring is comfortabel, maar niet geschikt voor mensen met een zwaar postuur.

Spiraalbodem

De spiraalbodem bestaat uit in de breedte gespannen spiralen. Deze bodem heeft een lange levensduur en de beste ventilatie van alle bedbodems. De spiraalbodem is op zich echter wat minder comfortabel en moet daarom worden gecombineerd met een goede matras.

Vlavro bodem

De vlavro bodem is niets meer en niets minder dan een hardboard plaat met ventilatiegaten. Deze bodem is niet bedoeld voor intensief gebruik en kan in feite alleen voor een logeerbed of een kinderbed voor een licht kind worden gebruikt.

 

Uw bedrijf of winkel op de OnlineCityHub

Wij hopen dat u dit artikel informatief en interessant hebt gevonden. Zoals aan het begin van de tekst al gezegd, is deze website vooral bedoeld om informatie te geven over de producten en diensten van winkels in Utrecht en bedrijven in Utrecht. Bent u ondernemer en zoekt u naar manieren om meer naamsbekendheid te krijgen? Misschien is de presentatie van uw bedrijf op deze website iets voor u! Als u meer wilt weten over de mogelijkheden, neem dan vrijblijvend contact met ons op.